Inspirerande brev från Eva och Therese om Hjärtgolfen

Nyheten publicerad: 2018-09-24

Hjärtgolfen 2018

 

Att lyssna på sitt hjärta och känna vilken kraft det har kan ta en långt. Slag för slag precis som hjärtat tog vi oss hela vägen till Mallorca och Prinsessan Birgittas cup.  Det visade sig vara så mycket mer än en golftävling. 

Det är väl just så det är med golf för många av oss kvinnor.  Vi spelar naturligtvis för att vi tycker det är en kul och utmanande sport men också mycket för det sociala umgänget, för vår hälsa och den värdefulla egen tid det ger.

Vår resa började med ett upprop i en SMS-grupp där spelpartner söktes till Hjärtgolfens deltävling på Läckö golfbana. Vi blev ett par som inte då hade några större tankar på att vi 4 månader senare skulle ut och resa tillsammans.

I underbart försommarväder hälsade Alexandra Charles oss välkomna till deltävlingen och spred det viktiga budskapet om vad Hjärtgolfen är och vad 1,6/2,6 miljonersklubben jobbar för. Vi spelade de 18 hålen i sällskap med Lena och Gunilla från Skövde och det var nya ansikten för oss. Det är just det som är så fantastiskt. I fyra timmar rör man på sig och hinner prata om många saker mellan alla slag som slås.

När slagen räknats samman och det var dags för prisutdelning stod vi som segrare och fick utöver pris i deltävlingen också ta emot en inbjudan till finalspelet på fina Hooks Herrgård i augusti.

Nu väntade en sommar som vi sällan skådat och tre månader senare var det dags att bege sig till Hook. Till Hook hade 19 par damer tagit sig från Boden i norr till Falsterbo i söder alla med hopp om att spela bra golf men framförallt att ha en trevlig helg. Vid inspelet var det dags för nya bekantskaper och därefter spa och en god middag med trevlig samvaro runt bordet.
Spelet som vi hade presterat under inspelsrundan bådade inte gott men vi somnade gott och inväntade en ny dag med nya möjligheter.

Alexandra och Annika Norén (ansvarig för Hjärtgolfen) hejade på oss och såg till så att alla kom iväg ut på banan. Återigen med nya trevliga damer i bollen flöt spelet riktigt bra i början men inte kunde vi ana att det skulle räcka hela vägen. Vid den gemensamma lunchen efteråt var alla spända på resultatet och när det stod klart att vi vunnet så klappade hjärtat lite extra och vi blev alldeles tagna men väldigt glada.

Vad hade vi nu framför oss? Det blev snabba bud och mycket som skulle klaras ut. Skulle vi få ledigt från våra jobb. Hade vi annat inplanerat som var tvunget att ordnas. Hundvakt, flytthjälp, föreningsarbete, föräldramöten m.m. Som tur var gick allt att ordna och drygt två veckor senare var vi på väg till Stockholm och Arlanda för en upplevelse vi alltid kommer bära med oss.
Annika och Alexandra med sina respektive skulle resa med samma plan så redan från början var vi väl omhändertagna och det höll dom i hela resan. På Mallorca var det varmt och att spela golf i fyra dagar i sträck tar på krafterna så vi började med ett härligt bad på den vackra stranden i Santa Ponsa . Det visade sig att det pågick en stor festival i Santa Ponsa och det firades långt in på småtimmarna med musik och fyrverkerier. Sova var inte lätt!

För Therese var det en ny upplevelse att spela golf utanför Norden och underlaget är helt klart annorlunda. Gräs, grus, buskar, palmer, bunkrar och greener blev riktiga utmaningar för oss båda.

På banan blev vi paffa när vi mötte ett par spelande damer som frågade om vi var finalisterna. VA! det verkade vara omtalat att vi skulle komma och spela och vi kände oss välkomna var vi kom.

Första kvällen var det dags för cocktailparty på ett mycket vackert hotell i Port Adriano. Vi njöt inte bara av en fantastisk utsikt utan blev presenterade för många härliga människor och inte minst Prinsessan Birgitta som välkomnade och lyckönskade alla golfare. Det var flera nationaliteter där och jättekul att höra hur alla hade hamnat på denna tävling och vi förstod då att tävlingen i sig var viktig men framförallt var golfen ett sätt att knyta samman människor för att umgås och ha kul tillsammans.

Nya bekantskaper följde under de tre tävlingsdagarna på golfbanan och så även på grillfesten och den avslutande banketten med prisutdelning, trerätters middag och dans. Vi var överväldigade av vad vi upplevt under dessa dagar och på flyget hem tidigt dagen efter satt vi trötta men mycket nöjda. Ingen av oss hade vunnit tävlingen men vi hade vunnit nya vänner och blivit rika på upplevelser.

Tävlingen och festligheterna som ingår är öppna för alla som vill vara med så vinner vi inte nästa år i Hjärtgolfen så kanske vi tar oss till Santa Ponsa och tävlingen i alla fall för det vill vi uppleva igen.

Eva & Therese

 

Blogg: Alexandra Charles

Alexandra Charles

Gå för hjärtat tillsammans med oss!: Kära medlemmar, Vilken märklig tid vi lever i! Mycket är tungt men annat är positivt. Vi vet att vi går igenom en historisk epok, som länge kommer att leva i folks medvetande. Idag... Läs mer »

Donera gärna!

PG: 90 01 52-0, BG: 900-1520, Swish: 123 900 1520