Rabatt på Prevenar 13-vaccin

Höst och vinter betyder långpromenader, hemmamys och värme från öppna spisen. Men det innebär också förkylnings- och influensasäsong. Många tänker på att vaccinera sig mot influensan. Men kände du till att det även går att vaccinera sig mot pneumokocker – den vanligaste orsaken till lunginflammation?

Som medlem i 1,6 & 2,6 miljonerklubben får du ett rabatterat pris på Prevenar 13-vaccin. Vi erbjuder 10 % rabatt per dos där ordinarie pris ligger på cirka 700-800 kr.

Kampanjen ”Glada lungor” genomfördes under november av 1,6 miljonerklubben för att belysa hur man kan hålla lungorna friska.

Lunginflammation är en infektion i luftvägarna som kan komma helt plötsligt, i samband med influensa eller som en komplikation till förkylning. Vanliga tecken på lunginflammation är bröstsmärtor, hosta och andningssvårigheter.

Enligt Folkhälsomyndigheten ingår en av två personer över 65 år i riskgruppen för lunginflammation men risken ökar faktiskt redan efter 50 års ålder. Har du en kronisk sjukdom eller försämrat immunförsvar rekommenderas du också vaccination. Fråga oss om hur du uppdaterar ditt skydd.

 

Du kan behöva vaccination mot lunginflammation om du:

  • är över 65 år
  • har en hjärt-/kärlsjukdom, lungsjukdom, kronisk leversjukdom eller diabetes
  • har nedsatt immunförsvar på grund av sjukdom eller behandling
  • är rökare
  • har haft lunginflammation

Personer som tillhör en riskgrupp har rätt till Prevenar 13-vaccin till högkostnadspris.

 

Här hittar du en lista på de vaccinatörer som erbjuder rabatt (PDF)

 

Du som är medlem kan ta del av det här vaccinerbjudandet. Du loggar in på ”Mina sidor”  För dig som ännu inte är medlem kan du självklart bli det här!